Spotkanie SIG – Zdrowa żywność i żywienie | 21.09.2017
„Zdrowa żywność i żywienie” to temat kolejnego spotkania SIG, które odbędzie się 21 września 2017 r.
- Czy wino jest zdrowe?
- Czy „zdrowa żywność oraz żywienie” to tylko popularne hasło reklamowe?
- Jakie trendy panują we współczesnym żywieniu?
Prawie każdy zgodzi się z tym, że wiedza o tym, co jemy i co powinniśmy jeść jest ważna! Jeśli interesuje Cię ta tematyka – to wydarzenie jest dla Ciebie. Klaster LifeScience Kraków zaprasza na kolejne spotkanie SIG poświęcone „Zdrowemu żywieniu i żywności”.
Nie czekaj – zarejestruj się już dziś. Poznasz ciekawych ludzi, zadasz nurtujące Cię pytania, porozmawiasz z ekspertami, wyjaśnisz fakty i mity na temat zdrowego żywienia.
Na spotkaniu prezentacje wygłoszą:
- Agnieszka Rousseau – „Wpływ technologii produkcji wina na jego właściwości prozdrowotne – wyzwania i możliwości” | Winnica Wieliczka,
- Ewa Piątkowska – „Trendy żywienia człowieka” | Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie,
- Łukasz Wajda – „Napoje a probiotyki” | Małopolskie Centrum Biotechnologii UJ.
Panel dyskusyjny wraz z zaproszonymi gośćmi poprowadzi Kazimierz Murzyn – Dyrektor Zarządzający Klastra LifeScience Kraków.
Spotkanie adresowane jest do producentów zdrowej żywności, dietetyków, winiarzy, pracowników ochrony zdrowia oraz wszystkich zainteresowanych tematyką.
Więcej informacji na stronie internetowej organizatora.
Zapisy przyjmowane są za pomocą FORMULARZA.
Przeczytaj także
-
11.09.2017
Life Science Open Space | 19 października 2017 | ICE Kraków
Klaster LifeScience Kraków wraz z partnerami zapraszają na konferencję Life Science Open Space 2017, która odbędzie się 19 października w ICE Centrum Kongresowym w Krakowie.